В Трабзонспор този сезон нямат късмет с играчите, преминали през Висшата лига на Англия.

Даниел Стъридж бе изгонен от лидера в турската Суперлига в началото на месеца. Тогава бившият футболист на Ливърпул бе наказан да не играе 4 месеца заради нарушаване на правилата, свързани с футболни залагания.

Сега от Трабзон си тръгва друг футболист, изградил име в английското първенство. Джон Оби Микел, който прекара повече от 10 години с екипа на Челси, напуска Турция по собствено желание. 32-годишният носител на Шампионската лига и двукратен шампион на Англия доброволно напуска отбора, отказвайки се от полагащите му се до края на договора заплати. Причината - коронавирус.

Не, някогашният капитан на националния отбор на Нигерия не е заразен, напротив, напълно здрав е. Но не подкрепя случващото се в турското първенство, където продължават да се играят мачове.

"Футболът не е всичко в този живот. Не се чувствам комфортно и не искам да играя футбол в тази ситуация. Всички трябва да бъдат у дома със семействата си в тези критични моменти. Сезонът трябва да бъде спрян, след като в световен мащаб настъпват такива смутни времена", написа той в Instagram и получи подкрепа от друг добре познат играч - Радамел Фалако.

Колумбийският нападател, който игра заедно с Оби Микел в Челси, сега също е в Турция, но в Галатасарай. Дидие Дрогба също се съгласи и определи думите на Джон като "мъдри".