Иракският национал Ибрахим Байеш няма да играе футбол в следващите 2 години. 22-годишният футболист бе наказан заради опита си да нападне съдия, който миналия уикенд го изгони по време на мач от местното футболно първенство.

Полузащитникът има 37 мача и 5 гола за страната си, а на клубно ниво играе за Ал-Куа Ал-Джауия, като провинението му се е случило именно на мач за настоящия му отбор - загубата с 2:3 от Ал-Кахраба.

Байеш е потърсил саморазправа със съдията, след като е получил втори жълт картон, като паралелно с това е обиждал въпросния рефер. Един от ръководителите на клуба, Хамади Ахмед, също е наказан за две години, защото е избутал съдията и също го е псувал.

Клубът пък ще играе три мача без фенове и ще плати глоба от 10 милиона иракски динара (малко над $7500) заради безредици, предизвикани от привържениците им след края на двубоя.

По-рано тази година полузащитникът спечели Купата на Залива с родината си и бе избран за най-добър играч на турнира, както и за голмайстор №1 на надпреварата.