Английският национален селекционер Гарет Саутегйт очаква тежък мач срещу България. Това сподели той на официалната пресконференция преди утрешния двубой на "Васил Левски", който е с начален час 21:45.

Заедно с него бе и капитанът Хари Кейн, като двамата не подминаха темата с расизма, широко дискутирана вече цяла седмица.

"Гости сме в друга държава, предпочитам да говоря за футбол. Имаме достатъчно проблеми с това на местно ниво.

Имаме доверие в институциите, контролните органи и наредбите, за да не мислим за това", сподели Саутгейт.

Хари Кейн, който ни вкара три гола в мача на "Уембли" преди месец, добави:

"Концентрираме се върху мача, а не да мислим за неща, които могат да се случат. Защото те, просто може да не се случат. Предпочитам да се фокусирам върху мача и как да победим.

Разочароващо бе да загубим, вероятно за първи път от 2-3 години не бяхме на ниво и недостатъчно концентрирани. Но в отбора духът е висок и знаем, че ако победим утре, ще сме в отлична позиция за класиране в групата."

След изненадващата загуба срещу Чехия (1:2) преди два дни, победа над България ще е най-добрият възможен отговор, смята Саутгейт, но той не очаква това да се случи лесно.

"Чака ни труден мач, тук никога не е лесно. Преди 20 г играх тук срещу един отличен български отбор. На "Уембли" също не беше лесно, 2 грешки направиха разликата.

Играчите знаят, че в Прага не се представиха на нивото, което имаме. Може би не е лошо, че се случи тази загуба, реакцията в отбора е добра и искам да я видя утре. Всички говорят за европейското, но първо трябва да се класираме.

Всички са здрави, освен Дани Роуз, който е наказан. Нямаме контузени.

Готвим се специално за всеки конкретен съперник. И сега мислим за най-добрия вариант за този мач", сподели селекционерът

Саутгейт се отказа от тренировка на националния стадион "Васил Левски". Отборът проведе занимание тази сутрин в Прага, като ще има кратка тонизираща тренировка утре сутрин на стадион"Георги Аспарухов".

Снимка: БТА