Президентът на БФC Георги Иванов заяви, че efbet Лига е интересна и има интрига, както при изпадащите, така и при отборите, които се борят за участие в европейските клубни турнири. Гонзо заяви това пред медиите по време на посещението си в Благоевград. Той подчерта също така, че не е случаен фактът, че последните пет години българският шампионат е в Топ 5 на интересните първенства.

"Аз мога да обещая работа. Ние работим от първия ден, в който съм влязъл във владение. Има процеси, които след вписването, ще ги забързаме малко и ще може да ги направим, защото до този момент самото вписване спираше процеса.

Ние имаме инициативата, която ще бъде заедно с Професионалната лига. Ще инициираме с професионалните клубове, за да видим кой е най-добрият вариант за всички нас. Имаме планове какво да се направи.

Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един отбор е напрежение и е важен всеки един мач. Това е най-важно за зрителите и ще преценяваме какво да направим.

Ние имаме предложения как да бъдат формирани. При всички положения ще има отбори, които няма да играят за нищо. При 16 отбора, при тази система, която е направена, ще бъде много трудно всички отбори да участват за нещо.

Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има отбори, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите отбори, за първите шест отбора също е важно. Виждате, че първите 4-5 отбора имат шансове да се класират за евротурнирите.

Смятам, че нашето първенство е много интересно и неслучайно последните пет години е в топ 5 на интересните първенства. Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а винаги партньори са ни били клубовете", каза още Иванов.