Георги Йомов е загубил обжалването на своето 4-годишно допинг наказание пред Спортния арбитраж в Лозана, пише "24 часа".

Припомняме, че през лятото на 2022-а националът и футболист на ЦСКА даде положителна допинг проба, а забраненото вещество бе анаболен стероид - дехидрохлометилтестостерон.

Шокираща ситуация, защото то се използва за значително покачване на мускулната маса. Нещо, което не е практично в професионалния футбол.

Няколко месеца по-късно след изслушване пред Спортния арбитраж, Йомов бе наказан за 4 години извън спорта, а днес той загуби и своето обжалване.

Така офанзивният футболист, който има 10 мача и два гола за България, ще може да играе футбол отново през август 2026-а.

По това време той тъкмо ще е навършил 29-годишна възраст, като след четири години далеч от професионалния спорт изобщо не е сигурно, дали Йомов ще успее да се завърне на нивото, на което беше, а също така дали изобщо ще има амбицията да го прави.

Йомов започна професионалната си кариера в Славия, като след 126 мача за "белите" премина в ЦСКА, където бързо се превърна в основен играч и си спечели място в националния тим, преди да дойде допинг скандала.