Германия победи Перу с 2:0 в контрола преди домашното Евро 2024. Както е ясно, страната е домакин на надпреварата и затова играчите на Ханзи Флик се класират по право, като заради това не участват в квалификациите и са принудени да играят единствено спаринги.

На стадиона в Майнц интрига на практика липсваше, а и двете попадения за успеха бяха дело на нападателя на Вердер Никлас Фюлруг, който реши всичко още през първото полувреме.

Getty Images

И един любопитен факт - двубоят бе ръководен от жена. Това бе най-добрата италианска съдийка Мария Капути, която миналата година дебютира в Серия А.

Именно Капути пък се превърна в главно действащо лице през втората част. В 55 минута първо тя не отсъди дузпа за Перу заради игра с ръка в наказателното поле, въпреки бурните протести на гостите.

БТА

А само след 4 минути отново тя удари още едно рамо на Германия. Първоначално тя подмина нарушение в наказателното поле, но след консултация с VAR посочи бялата точка. Зад топката застана Кай Хаверц, който обаче стреля в гредата и пропусна да направи резултата класически.