Германия марширува уверено към титлата на Европейското първенство за младежи, след като смаза един от смятаните за най-стойностни отбори - Сърбия, с 6:1.

Младият Бундестим би с 3:1 Дания на старта, сега добави шестзвездно представяне срещу сърбите в Триест, с което очевидно показа за какво е дошъл на първенството.

Лука Валдшмид от скромния Фрайбург направи хеттрик, с което вече има четири гола на турнира. Партньорът му в атака - Марко Рихтер от не по-малко скромния Аугсбург, също вкара, а с това попаденията му на първенството вече са 3. Но Германия просто изглеждаше машина, мачкайки от първата минута противника.

Особено силно впечатление направи Махмуд Дауд, който дирижираше цялата игра на немците.

Германия е много близо до полуфинал, като само загуба от Австрия в последния мач може да предотврати това. В ранния мач австрийците загубиха с 1:3 от Дания и имат по 3 т. с този съперник. Германия е с 6, а Сърбия - с 0.

При равен актив се гледат преките двубои, като Австрия би изпреварила Германия с успех в срещата им. За полуфинал се класират победителите в трите групи, както и най-добрият втори тим.