Играчите на Локомотив (Пловдив) отпразнуваха бурно втория си пореден трофей от турнира за Купата на България.

Съвсем очаквано, първите им интервюта след мача бяха доста емоционални, а играчите не опитваха да скрият огромното си щастие.

Капитанът Димитър Илиев:

"Изключитлено мъжка игра, всеки остави последната капка пот на терена. Може би не с толкова футбол, но имаше много мъжество и характер.

Напълно заслужено триумфираме за втора поредна година. Победителите не ги съдят.

ЦСКА имаше само едно стопроцентово приложение, при което изтръпнах. Битка достойна за финал, поздравявам ЦСКА, но ние заслужено защитихме трофея.

В такива мачове адреналина те държи, умората няма такова значение. Благодаря на всяко едно момче в отбора. Те са събрани от цял свят, но не са тук, за да са немници, а оставиха душа и сърце за Локомотив.

Продължаваме да пишем славната история на Локомотив. Не съм вярвал, че за втора поредна година ще вдигна Купата с отбора на сърцето си".

Героят Илко Пиргов:

"ЦСКА са добър отбор, няма как да очакваме, че ще ги мачкаме. Според мен закономерно 0:0, после дузпите са до късмет.

Мартин ни докара до финала, коментирахме, че може да направим смяна, ако се стигне до дузпите. Мартин реши, че мога аз да вляза и спечелихме".

Момчил Цветанов, който грабна своята шеста Купа на страната и вкара петата решителна дузпа:

"Много се радвам. Заслужихме победата, тъй като играхме по-добре срещу ЦСКА, който е много добър отбор. Аз лично казах на треньора, че искам да. изпълня петата дузпа. Щастлив съм, че вкарах и взехме отново Купата.

Надявам се, че детето ми, което обичам прекалено много, ще се гордее един ден с мен. Явно съм орисан да печеля купата".

Мартин Луков:

"Всеки мач е важен. Отборът даде всичко от себе си, гордея се със съотборниците си и с един от най-големите ми приятели Илко Пиргов. Няма да забравя втората купа и победата над ЦСКА".