Броят на хората, които могат да платят исканата от семейство Глейзър цена за закупуването на Манчестър Юнайтед е... едва 177. Феновете на "червените дяволи" отдавна искат смяна на собствеността, като вчера се появи информация от първа ръка, че американците не са готови да се разделят с контролния пакет акции на легендарния тим.

Daily Star обаче разкрива, че Глейзър все пак биха преосмислили решението си. Това, разбира се, е свързано с пари. Наистина много, много пари. По информация на изданието сумата, за която янките могат да се съгласят да се разделят с Юнайтед е... малко над 10 милиарда евро.

Ако действително някой ден се стигне до такава сделка, то Манчестър ще се превърне в най-скъпата спортна организация в света. Към момента на върха в това подреждане е Далас Каубойс от НФЛ (8.2 милиарда евро).

Според списъка на списание "Форбс" с актуалните милиардери в света, само 177 души разполагат със състояние, което е достатъчно голямо, за да може да отговори на исканата от Глейзър цена за Ман Юнайтед.

От сметките автоматично отпадат Стан Крьонке (собственик на Арсенал) и Шахид Хан (собственик на Фулъм). Руските богаташи също не трябва да бъдат слагани сред потенциалните купувачи заради наложените им ограничения след началото на войната в Украйна. Милиардерите от Русия са 14 на брой, като сред тях е и бившият акционер в Арсенал и Евертън - Алишер Усманов.

Един от попадналите в списъка е сър Джим Ратклиф - най-богатият човек във Великобритания. Именно той заяви, че е провел неуспешна среща с фамилия Глейзър, свързана с евентуална смяна на собствеността.