Най-богатият човек във Великобритания Сър Джим Ратклиф заяви, че семейство Глейзър, които държат правата на Манчестър Юнайтед, са отказали да обсъждат евентуална продажба.

69-годишният Ратклиф, който е собственик на гиганта в химическата индустрия Ineos, имаше нескрит интерес към "червените дяволи". Той е начело на френския клуб Ница, а през май отправи оферта и за английския Челси.

Милиардерът се е срещнал лично с братята Джоел и Аврам Глейзър.

"Клубът е собственост на шестима синове и те нямат намерение да продават. Срещнах се с Джоел и Аврам и те се държаха много добре. Те са истински джентълмени. Ако ставаше дума за Челси, можех да преговарям през лятото. Сега обаче с Манчестър Юнайтед не мога да стоя и да се надявам, че един ден клубът ще е за продажба", заяви Ратклиф, визирайки несигурността в такъв тип сделки.

Семейство Глейзър закупи Манчестър Юнайтед през 2005 година, а след оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън през 2013-а, клубът не успява да спечели титлата във Висшата лига. В този период завоюва по веднъж Купата на ФА, Купата на Лигата и Лига Европа.

През последните години феновете на Юнайтед организират ежемесечни протести срещу собственици на клуба с призив да продават. Недоволството е породено от лошото управление на клуба и липсата на дългосрочен план за успехи.