Освен към треньора на Крумовград Станислав Генчев, "Левски" има интерес и към нападателя Алекс Колев.

Новината бе потвърдена лично от национала, който е начело в голмайсторската листа за този сезон в шампионата.

31-годишният играч беше избран за футболист номер 1 на 32-ия кръг в Първа лига, след като спечели вота в конкуренцията на Себастиян Вия (Берое) и Квадво Дуа (Лудогорец).

Колев вкара два гола за успеха с 4:1 на своя Крумовград над Локомотив (Пловдив) и с това обра вота на гласувалите.

"То е ясно за кой столичен отбор става дума, нали? Да, има интерес от Левски. Имам агент, който ще се погрижи за нещата. Интересът от Левски е плод от труда през цялата година. Амбицията беше да не изпаднем, но в 14 мача сме без загуба вече и смятам, че заслужено има интерес. Имаме свободата от треньора на терена, но всеки си знае и задачите. Така всеки играч може да си разгърне качествата. И това е причина да се интересуват. Иначе по темата с Левски има шеги и това се говори в съблекалнята. Разбира се, също така в този фолклор влизат и информациите, че нашият треньор Станислав Генчев също може да се насочи към "Герена". Ако това му е мечта, да работи в Левски, му я пожелавам да се сбъдне", обясни Колев.

Крумовград се превърна в истинска сензация и вече 14 мача не познава поражението, а от сочен за изпадащ отбор, сега тимът е в топ 6 и се бори с най-добрите у нас. Много вероятно обаче е Генчев и Колев да преминат в пакет към "Герена" след края на сезона.