Аталанта безпосрно е сред най-приятните футболни изненади в последната година, а атрактивният стил на игра на тима му спечели симпатии из цяла Европа.

В основата на головите мачове на бергамаските бе словенецът Йосип Иличич, който се превърна в основна заплаха за всеки противник.

Изненаващо обаче Иличич пропусна последните мачове от Серия "А", а днес стана ясно, че той няма да участва в четвъртфиналния сблъсък от Шампионска лига срещу ПСЖ.

Причината обаче не е травма или треньорско решение, а депресия.

Ръководството на Аталанта съобщи, че Иличич е получил право да се прибере в Словения, защото е изпаднал в сериозна депресия по време на прекараните месеци в апартамента си в Бергамо, който бе може би най-засегнатият от пандемията град в Европа.

Словенските медии обаче веднаха опровергаха тази информация с твърдения, че причината за тежката депресия е изневяра на неговата съпруга.

В родината му твърдят, че заради действията на съпругата си, Иличич дори обмислял да спре с футбола.

Тази информация обаче все още не е потвърдена.

Депресията на словенеца не е сериозна изненада. Той определено не се слави със здравата си психика и силен характер.

Преди две години след внезапната смърт на италиански национал Давиде Астори, Иличич обмисляше да спре с футбола от страх да не почине по време на мач, макар да е напълно здрав.

Сред съотборниците си пък той е известен като "бабата", заради непрестанните си тревоги. Играчи на Аталанта споделят, че Иличич винаги изслушвал проблемите на останалите, като в доста случаи се тревожел за тях, както например би направила една майка или баба.