Георги Иванов Гонзо, който заема поста отговорник за националните отбори на България направи доста интересно изказване по-рано днес, когато бе на среща с детско-юношеските школи от Сверозападна България.

Иванов заяви, че докато той заема поста в националния отбор няма как да играе чужд играч с чужд паспорт.

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата, няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят, ако не могат, това си бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват нашите. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика", заяви той, цитиран от БНР.

Интересно изказване, защото все пак не е работа на Иванов да определя играчите в националния тим, а на селекционерът. Или поне така се смята.

Също така в последните състави на България фигурираха хора като Доминик Янков и Илия Груев. Момчета, които макар и етнически българи, притежават чужди паспорти, което според Иванов е в категоричен разрез с разбиранията му.

Освен това в момента в младежките гарнитури на България има редица момчета, които са родени в чужбина и имат двойно гражданство. Любитно е какво е мнението на Гонзо за тяхната националност и за техния чужд паспорт.

Третият интересен момент е, че всъщност един играч няма и как да играе за България, ако няма български паспорт. Това не може да се случи и без забраната на Гонзо.

Гонзо също така се изказа и по повод действията на бившия му клуб Левски, който отмени контролите си срещу руски съперници.

Според Иванов няма никакво значение срещу кого играеш, а феновете нямат никакво право да определят това.

"Феновете не може да определят Левски с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове няма никакво значение", заяви той.