Лионел Меси игра половин час за Интер (Маями) при контролата с японския шампион Висел (Кобе). Аржентинецът се завърна на терена, след като пропусна предишната проверка на своя отбор - срещу сборен отбор на Хонг Конг, а това предизвика изцяло отрицателен отзвук сред местните фенове.

За тях явно гроздето наистина е кисело, след като Лео получи минути в Токио. Защото в масовото недоволство се включи и китайското държавно издание Global Times.

Вестникът, управляван от правителството, излезе със статия, в която се подчертава, че отсъствието на Меси повдига много въпроси - най-вече за "различното отношение към Хонг Конг".

"Мачът в Хонг Конг се превърна в единственият от предсезонната подготовка, в който Меси не игра. Ситуацията... стана доста по-мащабна и поставя под огромен въпрос честността както на Интер (Маями), така и на Лео Меси", пише изданието.

До тази развръзка се стига, след като стана ясно, че някои феновете са пътували по 12 часа от Китай до Хонг Конг, само за да гледат Лео. Нещо, което така и не се случи, защото той не влезе в игра.

Global Times допълва, че ситуацията вече се простира много отвъд сферата на спорта, явно съзирайки по-голям план или заговор.

Самият Меси се извини, че не е играл, а причината за това беше контузия. По трибуните имаше 40 000 зрители, като част от тях бяха платили по над $600, за да видят на живо аржентинската легенда.

Бюрото по култура, спорт и туризъм на Хонг Конг също излезе с позиция, изразяваща разочарованието от отсъствието на Меси, особено предвид това, че той все пак игра в друг мач - макар и три дни по-късно в Япония.