40 хиляди недоволни фенове освиркаха речта на Дейвид Бекъм, взел микрофона на терена на националния стадион в Хонг Конг, искайки обяснение защо не видяха на терена Лео Меси и Луис Суарес. Английската легенда и съсобственик на Интер Маями се опитваше мило да благодари на местните за гостоприемството, но думите му бяха "удавени" в освирквания.

Сборен тим на местната лига срещна Интер в приятелски двубой, част от азиатското турне на отбора от Флорида, в който има един куп звездни имена.

Хората в Хонг Конг бяха платили по 150 долара за билет, а Меси им помаха преди мача и остана на скамейката по анцунг през целия двубой. Суарес бе до него през цялото време, като също не се появи на терена. Отсъствието на първия бе обяснено с проблем в абдукторите, а на втория - в коляното.

Но нито дума за това, че Лео и Луис няма да играят, не се каза преди контролата.

Проблемът стигна до правителството в страната-домакин на мача.

"Ние сме изключително разочаровани, че Меси не игра днес, както бе планирано - написаха от местното спортно министерство (MSEC). - Дължи ни се обяснение и извинение, като вероятно ще съдим фирмата, организирала турнето на отбора от САЩ."

Феновете скандираха името на Меси през цялото второ полувреме, но той така и не се появи в игра.

Ситуацията напомни конфузно онази с Кристиано Роналдо в Корея преди няколко години, когато португалецът бе в Ювентус, а тимът му игра демонстративен мач в Сеул. Но Кристиано си остана на скамейката, помахвайки на фенове.

Фирмата-организатор, която вероятно вече е под огромно напрежение след фиаското в Хонг Конг, също излезе с официално съобщение.

"Уверяваме всички, че не сме имали предварителна информация, че Меси няма да играе в мача - казва агенцията "Tatler Asia". - Това е решение на медицинския щаб на Интер Маями, взето без координация с нас. Потърсихме обяснение от клуба по темата."

На терена Интер Маями би с 4:1.