Добре познатият у нас отбор на Хамрун, който преди година отстрани Левски в Европа, бе замесен в най-горещия мач в пресявиките на Шампионска лига тази вечер.

Малтийците, които убедително грабнаха титлата на страната си, посрещнаха израелския първенец и участник в миналогодишните групи на Шампионска лига - Макаби (Хайфа).

На терена не се случи нищо изненадващо, защото Макаби заслужено спечели с 4:0 и си осигури продължаването напред, но драмите бяха по трибуните.

Имено заради грозни сцени между агитките на двата тима този мач бе прекъснат за около 30 минути и дори имаше вероятност да бъде отложен.

Това се случи при резултат 2:0 в полза на Макаби, когато нищо на терена не предвещаваше напрежение, но изведнъж израелската агитка започна да замеря малтийците с факли и ракети.

И докато доста от домакинските фенове се разбягаха хаотично, друга група от тях отвърна на замерянето с различни предмети и скандитания "Палестина", които допълнително вбесиха ултрасите на Макаби.

Мачът бе прекъснат за около 30 минути, а дори и призивите на футболистите от терена не помагаха на напрежението да спре.

Отне време докато това се случи, преди Макаби да продължи започнатото и да спечели с 4:0.

Ето и всички резултати от вечерта в Шампионска лига:

Балкани (Косово) - ЛУДОГОРЕЦ 2:0

Линкъл Ред Импс (Гибралтар) - Карабах (Азербайджан) 1:2

Хамрун (Малта) - Макаби Хайфа (Израел) 0:4

КИ Клаксвик (Фарьорски острови) - Ференцварош (Унгария) 0:0

Раков (Полша) - Флора Талин (Естония) 1:0

Олимпия (Словения) - Валмерия (Латвия) 2:1

Жалгирис (Литва) - Струга (Сверена Македония) 0:0

Уратру (Армения) - Жрински Мостар (Босна) 0:1

Партизани (Албания) - БАТЕ Борисов (Беларус) 1:1

Шамрок (Ирландия) - Брейдаблик (Исландия) 0:1