Пореден грозен скандал се разигра по време на юношески мач у нас, а главните дейтващи лица бяха родители на част от играчите.

Става въпрос за мач между Локомотив (Пловдив) и Хебър от елитната юношеска група до 16 години, който завърши с победа с 4:1 за домакините.

След края на двубоя е настанал масов бой край помощният терен на "Лаута", където се е играла срещата.

От появилите се клипчета в социалните мрежи се вижда как двама мъже са повалили на земята трети мъж и го ритат, а на метри от тях има бутане и разправия между други мъже.

За случката е подаден и сигнал на телефон 112, но по данни на полицията не са констатирани лица, участвали в боя, а също така няма задържани и сериозно пострадали.

Естествено, че грозните сцени доведоха до обвинения между двата клуба, а Локомотив излезе с официална позиция за разигралите се сцени.

Пловдивчани прилжиха видео с отбрани моменти, в които се чуват доста нецензурни обиди към съдиите и играчите на Локомотив от родителите на пазарджишките играчи, а според клуба именно това поведение е довело до покачването на напрежението.

Ето и цялата позиция на Локомотив:

"Уважаеми привърженици,

През изминалата неделя се състоя пореден кръг на Елитната група до 16 години. На "Лаута" Локомотив победи заслужено Хебър с 4:1. Но, за съжаление, не с това ще се запомни срещата.

По време на всичките 90 минути определени родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при почти всяко отсъждане на съдията, без значение дали е вярно или грешно. Впечатление правеше един конкретен човек, който в хода на мача отправяше обидни епитети както към главния съдия, така и към юношите на Локомотив! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в словесен конфликт с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на охраната.

След срещата, до входа на спортния комплекс, му е зададен въпрос защо е обиждал децата на Локомотив от наш фен, присъствал на мача. Въпросният изригва с обиди и словесни провокации, а според свидетели на случката същото е сторил и Йордан Минев, треньор на Хебър U16. Скандалът прераства в ръкопашна схватка, като в нея се включват и хора, които седят на барчетата в комплекса. В крайна сметка има двама пострадали, главният виновник за всичко се скрива в автобуса на гостите.

Подмолни действия има и дни след срещата, като определени хора от Хебър са разпространявали информацията, че не кой да е, а именно спортният директор Илко Пиргов, който беше зрител на мача, е организирал този бой! Абсурдно!

Уважаеми родители, Вие сте тези, които трябва да бъдете за пример на своите деца! Дръжте се културно и уважително по време на мачовете на своите деца! Футболът е просто игра, а не война!

Прилагаме видео (18+) с кратки, но показателни моменти от мача, като ще чуете за какво става въпрос. В първите секунди на клипа се чуват и закани и обиди към едно от нашите деца".