В Грузия очаквано засипаха със суперлативи националния си отбор след победата с 5:2 над България.

Местните спортни медии са категорични, че грузинците са показали впечатляващ футбол срещу много слаб български тим.

Популярният в страната спортен портал Sarbieli акцентира върху това, че с изявите си на терена националите на Грузия са уволнили българския селекционер Ясен Петров

"Момчетата на Вили Саньол се разправиха жестоко с българския си съперник. Тотална доминация от първата до последната минута. Един от най-добрите мачове на националния отбор. След като България върна един гол, веднага отбелязахме трети и ги пречупихме.

Нашите играчи се забавляваха на терена, като головете паднаха по най-различен начин. Играхме правилен и красив футбол, а съперникът явно изобщо не може да играе футбол. Можехме да вкараме още голове, но играчите решиха да запазят честта на съперника", написа изданието.

В местните издания хит е и снимка на грузинските национали от празненствата им в съблекалнята след последния съдийски сигнал.

Не е пропуснат и фактът, че гостите имаха агитка от около стотина фенове. Цялостните настроения пък са, че тимът ще се бори за първото място в групата, а основен съперник ще е Северна Македония.