Трудно се играе срещу схема 5-5-0 - около тези думи на Пеп Гуардиола след мача с Атлетико гравитира отзвукът в спортната преса.

Манчестър Сити успя да пробие стената на Диего Симеоне и все пак успя да вземе преднина преди реванша в Испания от ¼-финалите на Шампионската лига, въпреки че съперникът игра ултра дефанзивно.

Вижте ВИДЕО от двубоя на MAXSport.live

Атлетико, който поне на хартия все още е действащият шампион на Испания, не отправи нито един удар във вратата на съперника за целия мач!

"Очаквах съперникът да ползва схема 5-3-2, но той излезе с 5-5-0. Както сега, така и след 100 000 години ще играят така и пак ще е изключително трудно срещу такава тактика", коментира Гуардиола.

Отзвукът в английската преса за двубоя също се върти около това, че Сити е успял някак да пречупи съперника. "Стената изглеждаше непробиваема, но не съвсем", написа "Дейли Мирър".

В лагера на Атлетико пък не се впечатлиха от обвиненията и настроенията са, че на реванша тимът има сили да елиминира "гражданите".

"Не разбирам тези обвинения - понякога се налага да играем ултра офанзивно, а понякога - ултра дефанзивно" - лаконичен бе в коментара си Диего Симеоне.

Персонален отговор на Гуардиола пък даде капитанът на Атлетико Коке.

С публикация в Instaграм той даде да се разбере, че изобщо не се срамува от играта на отбора, а дори напротив - гордее се. "Както сега, така и след 100 000 години пак ще се гордея с моя отбор", написа Коке, заигравайки се с думите на Гуардиола.

Отзвукът в испанските издания също е подобен, като изобщо няма критики към дефанзивната тактика. "Шансовете остават", написа "Марка", а "АС" добави - "Надеждата е жива".

Колкото до мача между Бенфика и Ливърпул - отзивите за него са категорични, че само истинско футболно чудо може да спаси португалците на реванша.

Селекцията на Юрген Клоп показа убийствена ефективност в атака и въпреки че не смачка съперника, прагматично спечели с 3:1. Въпреки това обаче германският спец остана критичен към тима си.

Вижте ВИДЕО с най-интересните моменти от двубоя на MAXSport.live

"Позволихме прекалено много на съперника, исках по-добре да контролираме мача. Всички знаем колко е трудно да се играе в Лисабон, а Бенфика сякаш излезе в този двубой на живот и смърт. Трябва да сме по-концентрирани в защита", сподели Клоп.

А сякаш най-точният коментар за двубоя дойде от португалската спортна библия "А Бола" - "Много сърце, малко слава за Бенфика".