Световната №1 Симона Халеп бе много позитивна след загубата си с 1:2 сета от Серина Уилямс на осминафиналите на Australian Open.

Румънката е доволна от представянето си предвид нулевата игрова подготовка преди турнира и заяви, че е била много близо до победата срещу американката, която винаги е крайно мотивирана в сблъсъците им.

В пресконференцията след мача Халеп заяви, че ранкингът към момента не я интересува.

"Ще започна с шега. Чувствах, че ме удари влак в първия сет. Всичко се случваше твърде бързо. Не се уплаших, защото знаех, че мога да играя по-добре, ако остана на корта и се движа по-добре.

След това получих огъня в себе си и започнах истинския мач. С геймовете усетих, че ставам по-добра и придобих увереност.

Беше добър мач и не мога да се оплача от представянето си. Не смятам, че тя е била фаворит преди мача. Имам огромно уважение към Серина, но това не значи нищо. Смятам, че бях близо до победата.

Оценявам представянето си почти като 10 от 10. Имам самочувствието да го кажа, защото стоях вкъщи твърде дълго и не се подготвих за най-високото ниво в тениса. Не играх зле и съм щастлива от този турнир. Имах добри мачове и най-трудния жребий, но съм доволна.

Серина играе страхотно срещу мен винаги. Защитава се много добре и удря силно. Винаги играе добре, защото е Серина Уилямс. Винаги се мотивира, когато играе срещу мен, но и тя ме мотивира в такива мачове.

В момента ранкингът не ме интересува. Искам просто да печеля всеки мач и да си върна обичайното ниво. Ранкингът не ме стресира, той е важен в края на годината".