Бившият селекционер на България Димитър Димитров-Херо даде своето мнение за мрачната буря в българския футбол.

Както е ясно, след срамната загуба с 2:5 от Грузия в Разград селекционерът на "лъвовете" Ясен Петров подаде оставка.

Според Херо, тази загуба е реално отражение на нивото на българския футбол.

"Не очаквах да загубим с такъв резултат, но с оглед състоянието, в което се намира нашият футбол, не е чак такава изненада. Самите резулатати показват, че нашият футбол върви надолу, но най-вече играта, а тя е далеч по-важна от резултатите", каза специалистът пред "Тема Спорт".

Бургаският спец също така смята, че Ясен Петров няма вина за тежкото положение, защото проблемите се трупат от години, а решения няма. Той също така изрази притеснението си, че изоставаме драстично от останалите европейски държави

"Не мисля, че вината за слабото представяне е на Ясен Петров, защото нещата не вървят от много години, не от сега. Не е виновен той, нещата в нашия футбол са сбъркани от доста време. Изход има от всяка една ситуация, но за да се стигне до него, трябва единомислие. Трябва да има помощ от страна на държавата и да има кардинални промени във футболния съюз, които да имат ефект.

Трябва да има развитие в школите на клубовете и тренировъчните бази, защото там се изграждат играчите. Ние драстично отстъпваме на европейските модели. Като резултати имаше такива, когато Петър Хубчев беше начело, но мен повече ме впечатлява игровото поведение на един отбор на терена", заяви бившият национален селекционер.

За финал Димитров отрече слуховете, че от БФС са се свързали с него, за да му предложат отново поста на треньор на националите ни.

"Никой не се е свързвал с мен, ако има нещо сериозно, тогава бих коментирал, но към момента няма нищо", каза Херо.

 

Днес се провежда извънредно заседание на Изпълккома на БФС. Футболният съюз ще гласува оставката на селекционера Ясен Петров и ще обсъди вариантите за назначаване на нов треньор.

Докато се намери подходящ човек, спортният директор Георги Иванов-Гонзо ще води тима. Първият двубой под негово ръководство ще е гостуването на Гибралтар в четвъртък от Лига на нациите.

Снимка: БТА