Англия отново ще опита да се качи на европейския връх и да сложи край на дългото чакане за трофей, което продължава вече почти шест десетилетия. Откакто "трите лъва" станаха световни шампиони през 1966 година у дома, успехите така и не идват, макар че в последните години стана традиция преди всяко голямо първенство да се появяват призиви и надъхвания, че футболът се прибира у дома. И това да не се случва.

Евро 2024 няма да бъде различно по никакъв начин. След като преди три години на "Уембли" англичаните загубиха финала от Италия, сега влизат като един от най-големите фаворити на шампионата в Германия.

Но докъде ще стигнат? Ще покаже единствено времето. Водени от Джуд Белингам, вече не просто млада звезда, а един от най-добрите футболисти в света, избраниците на Гарет Саутгейт ще потеглят в неделя вечер на поредната си мисия за трофей.

Именно Белингам е главно действащо лице във фантастично изработен рекламен клип на "Адидас", посветен на Европейското първенство. Лидерът на Реал (Мадрид) играе именно с екипировка на германския спортен гигант.

Във видеото, преплетено с легендарната песен на "Бийтълс" - "Хей Джуд", се появяват и няколко легендарни за футбола на Албиона фигури като Иън Райт, Дейвид Бекъм, Франк Лампард...

 

А какво ще направят англичаните на това първенство - ще видим съвсем скоро. Първият им мач е в неделя срещу Сърбия.