Феновете в Аржентина и Италия излязоха по улиците, за да почетат футболната икона Диего Марадона. Великанът с №10, радвал поколения с играта си, почина на 60-годишна възраст в сряда вечер в следствие на сърдечен проблем.

На Апенините и по-конкретно в Неапол, тифозите за пореден път засвидетелстваха обичта си към личността, извела ги до две титли на Италия и Купа на УЕФА през 80-те години на ХХ век. Диего игра за Наполи от 1984 до 1991 година, а след новината за смъртта му, привържениците на южняците се преклониха пред множеството олтари на Марадона, които съществуваха още докато беше жив, както и пред клубния стадион "Сан Паоло", който в даден момент със сигурност ще бъде преименуван в чест на Божията ръка.

Снимка: АР/БТА

Изключително въздействаща бе картината пред един от хилядите графити по неаполитанските улици, изобразяващи аржентинската легенда. Феновете запалиха димки и факли, които озариха изображението на Марадона,

В аржентинската столица Буенос Айрес сборната точка на последователите на Марадона бе пред знаковия Обелиск, където столичните футболни отбори празнуват успехите си. Събирането бе инициирано от "Църквата на Марадона", като в 18:00 часа местно време пред монумента се събра впечатляващо множество.

Снимка: АР/БТА

Навсякъде, където Диего бе стъпвал като играч или треньор, феновете поставяха цветя, палеха свещи и пееха песни в негова чест. В Аржентина това се случи и на стадионите на Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Химнасия Ла Плата. 

Именно в Химнасия бе последната футболна авантюра на Дон Диего, прекъсната преждевременно...