Кристиано Роналдо поканил Матайс Де Лихт да отиде в Ювентус по време на мача между Португалия и Холандия в Лигата на нациите.

За това призна самият централен защитник на "лалетата", който направи силно впечатление с екипа на Аякс през изминалия сезон.

Двамата проведоха кратък разговор, който завърши с усмивки и смях, а Де Лихт бе запитан какво му е казал великият нападател.

"Призова ме да отида в Ювентус. Малко бях шокиран от въпроса и затова се засмях. Първоначално не го разбрах", обясни Де Лихт.

19-годишният бранител бе една от причините Аякс да отстрани Ювентус в четвъртфиналите на Шампионската лига, макар че Роналдо вкара и в двата мача.

В момента Де Лихт е желан от почти всички европейски грандове, но най-реален изглежда трансфер в Барселона, където връзката с Аякс е тясна и вече един трансфер в тази посока бе осъществен - този на Френки Де Йонг.

"Сега излизам във ваканция. Ще премисля всичко вниманително и ще видя коя е най-добрата опция за мен преди да реша. За млад играч като мен е важно да отида в клуб, където ще играя постоянно", заяви Де Лихт след загубата на неговия отбор от Португалия.