Берое последва примера на Левски и също излезе с официална позиция срещу Българския футболен съюз.

Причината е в странното решение да бъдат изместени двата решителни баража в първенството ни, само няколко дни преди провеждането им.

Още преди началото на сезона датите 10 и 11 юни бяха фиксирани, но БФС реши да премести мачовете с 24 часа по-рано. Съответно мачът за място в елита между Берое и Спортист (Своге) да се играе в петък, а този за Европа между Левски и Арда да се играе в събота.

Недоволството на двата клуба бе обяснима, защото така те ще имат по-малко време за възстановяване до решителните мачове, а след вчерашната позиция на Левски, днес така има и от Берое, като в нея пише:

"Решението на СТК към БФС не бе съгласувано с нито един клуб и за всички е ясно, че тази смяна е в ущърб най-вече за футбола, а най-потърпевш от това е най-вече нашият клуб.

На първо място, петъчният ден е работен и това би попречило на много от нашите фенове да посетят стадиона във Велико Търново, където трябва да бъде изигран този бараж. След вчерашната промяна, клубът трябваше да прави цялостна преорганизация за въпросния двубой, при това в изключително кратки срокове. Няма да споменаваме деня повече, който има нашият съперник, защото сме професионалисти и ще направим всичко възможно за доброто кондиционно състояние на нашия отбор. Въпреки проблемите, които имаме.

След всичко това, ПФК "Берое" настоява срещата със "Спортист" (Своге) да бъде върната по програма, при положение, че в утрешния ден БФС вземе решение да промени датата и на другия бараж. Освен това, ние не разбираме какъв е проблемът тези две срещи да бъдат в един и същи ден и да завършат в изискуемото от УЕФА време, предвид финалът на Шампионската лига".