Лудогорец започна своята предсезонна подготовка, като разградчани организираха специална пресконфренция, на която присъстваха треньорът Анте Шимунджа и спортният директор Георги Караманджуков

Всички налични играчи днес преминаваха през задължителните медицински тестове, а треньорът Шимунджа заяви, че тимът от Разград ще се бори за достойно представяне в европейските клубни турнири, но има проблеми, които трябва да бъдат решени.

Освен това той направи любопитно изказване, че градът е спокоен, а трибуните доста тихи, но отборът е длъжен да събуди феновете си с добър футбол.

"Играчите от националната селекция ще пристигнат по различно време, но в основния период от подготовката ще бъдем всички. Дано дойдат здрави и с желание, за да направим  тази подготовка по максимално ефективен начин. Ние търсим баланса за отбора ни.

Това, което искаме, е да направим качествена подготовка и да се представим на добро ниво в предстоящите мачове. Искаме да се представим стабилно в първенството и Европа. Доволен съм от резулатите, но не и от качеството на играта. Имаме сериозни конкуренти, но ние гледаме нашата работа", каза специалистът.

Словенецът не иска да бъде сравняван с представянето си в предишните тимове, които е водил. Той смята, че тепърва може да се постигнат още по-големи успехи със състава на "орлите".

"Аз съм казал моите цели , но сега не е време да говорим за това. Искаме да засилим конкуренцията. Вече съм половин година в Разград и това е град, в който може да се работи. Тих град с позитивно мислене. Клубът иска да прави прогрес и има възможност, тъй като е много добре организиран с амбиции и хора, които работят за успеха.

Единствено феновете ни са тики, трябва пак да "събудим" града с добри резултати. Искаме цялата енергия на феновете. Всичко е на много високо ниво. При всеки един от бившите ми отбори ситуацията е била различна. Навсякъде обаче идвам с мисленето на победител", категоричен е той. 

Спортният директор Георги Караманджуков изрази притеснение, че трудно ще се намерят достойни заместници на старите кучета, които бяха в основата на успехите на "орлите".

"Лудогорец изпраща една трудна, но доста успешна година. Не само поради факта, че станахме с рекордна разлика шампиони, но това, че ние бяхме в процес на подновяване. Това не е лесно да се намерят заместници на Марселиньо, Клаудиу Кешеру, Вандерсон. Те бяха гръбнакът на Лудогорец 7-8 години и мисля, че новите хора, които привлякохме последните трансферни прозорци се адаптират добре. Сега има едно младо ядро. Иска се обаче много работа, за да се върнем към познатото ниво", каза той.

През вече изминалия сезон Лудогорец спечели първенството за 11-и пореден път. "Орлите" завършиха с впечатляващите 21 точки аванс пред ЦСКА, което бе и рекордна разлика между първия и втория в историята на родния футбол.