Американският спорт винаги е бил структуриран доста по-различно от този в Европа, а и самата фенска култура за добро или лошо, е коренно различна с тази на Стария континент, особено във футбола.

Пристигането на Лионел Меси в МЛС предивзика истинска "сокър" истерия, а фенове из цялата страна наддават за билети за мачове на Интер Маями.

Не само в Маями, но където и да гостува отборът, стадионите са препълнени с фенове, тръпнещи да видят аржентинския гений.

В това разбира се, няма нищо толкова лошо. Все пак няма футболен фен, който да не оцени това, което Меси върши на терена.

Оказва се обаче, че огромна част от уж домакинските фенове, нехаят за своя тим, а са на стадиона само и единствено, за да зърнат Лионел Меси с противниковия екип.

Това стана ясно след няколкото мача, които аржентинецът пропусна заради травма. Всичко това предизивка огромно недоволство сред феновете на "сокъра".

Сега Интер Маями трябва да гостува в Чикаго, а местният тим отдавна запази и разпродаде 61-хилядният "Солджър Фийлд", където по традиция играе отборът по американски футбол, докато Чикаго Файър използваше доста по-малкия "СийтГийк Стейдиъм".

Но сега Чикаго Файър разпродаде всички билети за "Солджър Фийлд", но съмнението около това дали Лионел Меси е възстановен от контузия започна да кара много от феновете да опитват да върнат своите билети.

За да избегне връщането на толкова много билети, ръководството на Чикаго Файър обеща компенсации на всеки фен, ако Лионел Меси не се появи на терена.

Компенсациите могат да бъдат например 250 долара отстъпка в сезонния билет за следващия сезон. Също така 50 долара отстъпка от билет за мач през този сезон, както и ваучер за покупка от клубния магазин.

Наистина странен подход, който няма как да видим в официален мач в Европа, където домакинските фенове по-скоро биха били щастливи от отсъствието на Меси, което неминуемо ще увеличи шансовете за победа.

Но ефектът от идването на аржентинеца е видим. До момента рекордната публика за мач на Чикаго Файър бе 37 хиляди души в първия сезон на МЛС през 1998-а, докато първата визита на Меси ще докара 61 хиляди.