Треньорът на ЦСКА Саша Илич честити победата на големия съперник Левски и призна, че тя е напълно заслужено.

Сърбинът изтъкна, че мотивацията при отбора на Станимир Стоилов е била много по-голяма, но няма обяснение защо това е било така. Той е на мнение, че загубата няма да се отрази негативно за тима му в дългосрочен план, още повече, че следва пауза за националните отбори.

"Искам първо да честитя на Левски заслужената победа. В подобни дербита този отбор, който влезе с повече желание, има огромно предимство. Наистина не знам защо Левски бе по-мотивиран. Цяла седмица казвам на играчите, че трябва да играят по-агресивно и че това е специфичен мач. Не започнахме добре двубоя. През второто полувреме се възползваха от нашите грешки. Когато допуснеш гол е трудно, защото съперникът имаше подкрепата на феновете. Целият мач се обърна в негова полза.

Няма за какво да съжаляваме. ЦСКА просто не игра както трябва. Направихме много грешки в защита днес и това важи за целия отбор. Не бяхме на ниво и не може да очакваме с такава игра да победим в дерби мач. Всеки един играч трябва да е на максимума си в такива мачове.

Тази загуба няма да се отрази дългосрочно. Сега е добре, че има почивка за националните отбори, за да не може тежкото поражение да ни повлияе за следващия мач след, който е след 15 дни. С по-добри мачове може лесно да забравим за днешната загуба.

Трябваше ни и късмет днес. Може би имаше вариант да няма засада при гола ни, но ние няма какво да направим. Имахме и удар в гредата и отново все пак искам да ви кажа, че днес ЦСКА не бе на необходимото ниво. Този мач ми показа много като треньор. Има много детайли, които трябва да подобрим, но така е във футбола. Днес изгубихме, трябва да се върнем на победния път".