Световното първенство започва в неделя, а далеч преди първият сигнал да е дал старт на мача на откриването, и да сме видяли в действие фаворитите, прогнозите валят.

Кой ли не се упражнява да покаже как вижда в бъдещето, колко задълбочено познава качествата на отборите и т.н.

И наред с логичните, напълно обясними и аргументирани прогнози, защо да не се захванем за твърдението, че това ще е най-странният и различен Мондиал, търсейки малко по-щури или направо луди прогнози?

НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА НА ОТКРИВАНЕТО И ВСИЧКИ ДРУГИ ТЪРСЕТЕ НА SESAME.BG

Бразилия е фаворитът за титлата, вече отявлен в последния месец, въпреки че преди това ставките с Франция и Аржентина бяха сходни. Днес обаче селесао е напред в тях. Ето ги и топ пет:

- Бразилия 4.50

- Аржентина 6.50

- Франция 8.00

- Англия 9.00

- Испания 9.00.

Снимка: Getty Images

Не е трудно да потърсите успех на някой от фаворитите. А какво ще кажете изненадата да дойде от канадците, например? Те са играли за последен път на Мондиал 1986 и са единственият финалист тази година, който и преди и участвал, но още няма гол на световно първенство. За "кленовите листа" коефициентът за титла е 201.00, но ви съветваме да посегнете към него само, ако... имате излишни.

За да спечели шеста титла обаче тимът на Тите трябва да мине по много труден път. Още групата е достатъчно сложна с Швейцария, Сърбия и Камерун. И вероятно затова сред първите четири имена при ставките за това кой ще е голмайстор, бразилец липсва. Обикновено реализатор №1 на Мондиала става човек, който "си постила" добре с голове в групата.

Ето ги петимата фаворити:

- Хари Кейн (Англия) - 8.00

- Килиан Мбапе (Франция) - 9.00

- Лионел Меси (Аржентина) - 12.00

- Карим Бензема (Франция) - 13.00

- Неймар (Бразилия) - 13.00.

И тук можем да подходим "неконвенционално".

Снимка: Getty images

В Азия като нищо ще има избухване на азиатска изненада, при целият хаос и неясноти около този турнир в разгара на сезона. И - защо не - голмайсторската корона да е за играч от азиатски тим? Например Иранският Меси, както наричат на този континент Сардар Азмун (на основната снимка), играч на немския Байер Леверкузен. Ставката за това е 151.00 и, да, няма да е лесно. Но за корейската звезда на Тотнъм Сон Хюн Мин нещата изглеждат далеч не толкова мъгляви и далечни като възможност - 81.00.

ТЕЗИ И ОЩЕ МНОГО КОЕФИЦИЕНТИ - НА SESAME.BG

Насоки от нас? Разбира се, няма проблем.

В раздела "дългосрочни" има няколко ставки, които си струва да бъдат обмислени. Например - "брой червени картони в турнира", като линията е над 9.5, е изкушаващо за над. Коефициент 1.76 за 10 или повече изгонени играчи на Мондиал с 64 срещи е напълно възможна опция.

Ще има голове, особено в груповата фаза. Като и това е доста добър вариант - ставката за над 165.5 попадения на цялото първенство (това е средно под 3 на двубой) е 1.85. Сложете в уравнението поне 4-5 зрелища с доста голове в групите, като например мачовете на Саудитска Арабия в група с Аржентина, Полша и Мексико... Защо не?

И един култов вариант: "Континент на победителя", като ставката за Южна Америка е 2.66 срещу 1.45 за фаворизираните европейци. Имаме Бразилия, Аржентина, Уругвай...

Снимка: Getty Images