Нов удар се стовари върху имиджа на Кристиано Роналдо, а скоро може да засегне и досието му.

Този път идва от Великобритания, и то в разгара на скандала и започващото дело срещу суперзвездата за изнасилване в САЩ.

Депутатът от лейбъристката партия Джес Филипс призова полицията да отвори отново папките и да възбуди ново разследване срещу Роналдо и братовчед му Нуно Авейро.

Според нея, двамата са изнасилили две британски момичета в хотел "Сандерсън" в Лондон през 2005 г.

"Онези години бяха тъмни за такива обвинения и обикновено се стигаше до прекратяване на делото заради липса на доказателства - каза депутатката. - Време е обвиненията да бъдат преразгледани.".

Роналдо и Авейро бяха задържани за 24 часа тогава, а португалецът бе играч на Манчестър Юнайтед.

Случаят се разигра след мач на тима му срещу лондонския Фулъм. Размина се след падане на всички обвинения срещу него.

Новината за ареста на Роналдо през 2005-а е водеща в британските медии.

Самата Джес Филипс е с доста скандална слава в английското публично пространство. Тя често има радикални позиции по въпроси за правата на жените и липсата на справедливост при случаи на насилие над тях.

Политикът се оплака наскоро в интервю, че е получила на лични съобщения в мобилния си телефон и в социалните мрежи над 600 заплахи за изнасилвания заради крайната си позиция.

Джес Филипс

Роналдо днес ще играе за Ювентус при гостуването на Удинезе, но в понеделник вероятно ще му се наложи да даде показания в Рим заради започващото в САЩ дело.

Там срещу него са повдигнати 11 обвинения, включително за изнасилване на Катрин Майорга в хотел в Лас Вегас.

Ситуацията около него се превръща в топ новина на световните медии, акциите на клуба му Ювентус се сринаха на борсата, а спонсори като Nike и EA Sports обявиха, че "положението е притеснително" и го следят внимателно.