Пресконференция в Лас Вегас даде официалните детайли около делото, което се задава в САЩ срещу Кристиано Роналдо.

В обвинителния акт има 11 точки, засягащи случилото се между него и Катрин Майорга, на 34 години от Лас Вегас, както и за последствията и договорните отношения между представители на двамата.

Адвокатите на обвинителката разкриха, че американката е изживяла голям пост-травматичен стрес след нощта на 12 юни 2009-а, за която върви разследването. В нея - според Майорга, Роналдо я е изнасилил.

Тя е внесла жалба в полицията във Вегас, но и до днес процедурата по разследването по нея е отворена, без да има резултат.

Обвиненията са 11, сред които: конспирация, клевета, злоупотреба с уязвимо лице, прилагане на насилие, причиняване на емоционален стрес, принуда, измама, изнудване, нарушаване на споразумение и злоупотреба с поверителни данни.

Ако бъде признат за виновен по няколко от тях, според американските закони, Кристиано може да получи дори ефективна присъда.

Разбира се, говори се и за пари като обезщетение към Майорга.

Базовата сума, която се иска от обвинителите и е вписана в документите, е 200 000 долара, но вероятно ще става дума за поне 10 пъти по-големи пари в хода на делото.

Звездата на Ювентус отрече всички обвинения и нае нов отбор от адвокати, начело със светилото от Вегас - Дейвид Чесноф. Той също бе на пресконференцията на "противника", без да взима думата.

Според хората на Майорга, тя е напуснала страната след дадените показания за обвинителния акт, в опит да се скрие далеч от медийното внимание.

В един момент, в месеците след случая, е обмисляла самоубийство, но в този период е започнала да посещава психотерапевт, който е описал състоянието на обвинителката и те са приложени в документите по заведеното дело.

Движението за помощ на хората, върху които е упражнено сексуално насилие - #MeToo, е помогнало за събуждане на темата, след като е провело свое разследване защо жалбата на Майорга е останала без последствия през юни 2009 г.

Това също бе разкрито от адвокатите на американката, която за момента е неоткриваема от медиите по света.