Испания опитва да уреди за Мондиал 2018 "най-важния си играч", след като вече картотекира и заяви 23-ата в състава на селекционера Хулен Лопетеги.

Оказва се, че според наредба на ФИФА от 2014 г., всякакви шумни предмети и инструменти са забранени на мачовете на Световното първенство.

Причина за ветото са вувузелите от ЮАР през 2010-а и множеството свирки и кречетала, огласяли бразилските стадиони 4 г. по-късно.

А това е много лоша новина за испанците...

Снимки: Facebook

Така Маноло Касерес Артесеро - или просто Маноло "Ел Бомбо", без съмнение най-известният запалянко на национален отбор на планетата, се оказва извън Мондиала. Лудият привърженик на Испания от Валенсия не е пропускал почти нито един мач на Ла Роха от 40 години, като има над 400 двубоя и - по неговите думи - над 216 000 удара по любимия му тъпан - в чест на испанския отбор.

Маноло има бар недалеч от стадион "Местая" във Валенсия, в който гости са големи звезди, идващи да играят срещу местния отбор. Те минават дори само за по една снимка в кръчмата на човека, когото наричат "Номер 12 на испанския тим".

Снимки: Facebook

Та "Ел Бомбо" се бе отказал да пътува за Русия, след като разбра, че трябва да иде там без тъпана си - който всъщност е неговото оръжие и го направи култов герой по света. Федерацията на Испания търси разрешение, за да заведе талисмана на отбора на Световното и се намеси дори един от големите спонсори на ФИФА - компанията LG.

Тя е готова да спонсорира собствено видеопредаване на Маноло, като го окичи с камери и микрофони, които ще предават мача през очите на лидера на агитката на Испания. Така - с позволението на охрана и официални лица, "Ел Бомбо" ще може да вкара тъпана си и да върши това, с което е познат по целия свят.

Чака се разрешение на сагата, като испанците тръпнат дали тяхното най-силно и постоянно работещо оръжие ще е на Мондиала.

Снимки: Facebook