Испания сензационно уволни националния селекционер Хулен Лопетеги ден преди старта на Световното първенство.

Един от фаворитите за титлата се разтресе от грандиозен скандал, след като Лопетеги бе обявен официално за следващия треньор на "Реал", като преговорите са водени без знанието на Футболната федерация на страната.

Играчите опитаха да спасят селекционера от уволнение и декларираха, че искат да бъдат водени от него на Мондиал 2018. Но президентът на централата Луис Рубиалес обяви:

"Ние имаме отговорност пред цялата страна. Това е отбор на всички испанци. И трябва да дадем ясен сигнал на всеки, че трудовите договори и споразуменията трябва да се спазват.

Не можем да продължим с Лопетеги при тези обстоятелства, въпреки че той свърши феноменална работа с отбора за тези две години. Но един служител на Испанската федерация не може да постъпва така. Разбрах за договорката му с "Реал" пет минути, преди клубът официално да го обяви..."

Треньорът е без загуба в 20-те си мача от 2016-а, когато пое тима на Испания. За мнозина именно Ла Роха бе първи или втори фаворит за световната титла, редом с Бразилия. Първият мач на отбора е срещу Португалия в петък.

 

Ръководството на националния отбор реши Фернандо Йеро да води селекцията на Мондиала.