Вече бившият президент на испанския футбол Луис Рубиалес е обект на разследване от страна на местен съд. Миналата седмица националката Джени Ермосо официално подаде иск срещу него заради скандалната целувка, която получи след финала на световното първенство по футбол за жени, а в първия ден от новата седмица испанската правосъдна система е предприела действия.

33-годишната Ермосо твърди, че при случката по никакъв начин не става дума за взаимно съгласие, докато Рубиалес е категоричен, че всичко се случва с одобрението и на двете страни.

В крайна сметка той напусна президентския пост на местната футболната федерация.

Сега срещу него са повдигнати обвинения за сексуално посегателство и принуда. Заведеният от Ермосо и прокурор Марта Дурантес Хил иск официално е бил приет от съдия Франсиско де Хорхе.

Начело на разследването ще бъде назначен магистрат, който ще реши дали ще се стигне до съдебен процес или не. Според испанското законодателство наказанието за сексуално посегателство може да бъде просто парична глоба, но също така и до четири години затвор.

Рубиалес обяви оттеглянето си от висшата позиция в неделя вечерта, като се очаква по-късно днес да се появи дълго негово интервю пред Пиърс Морган.