За Божинов срещата е по-специална, тъй като именно на Апенините стартира неговата сериозна кариера, където идва от Малта.
"Ще бъде трудно, но нас ни устройва единствено победа. Макар и световен шампион, и Италия, както всеки друг отбор, си има слаби страни. Гледахме мача им с Грузия, не са това, което винаги са били. Наистина не играха добре, стигнаха до победата с два автогола, но така са големите отбори- печелят мачовете си с премерени усилия в точния момент. С 1-2 положения си решават мачовете, каза още Божинов.
"Отиваме за победа, която да зарадва всички- и нас, и ръководството на БФС, и феновете, и журналистите. Все още Станимир Стоилов не е поставил персонални задачи, не е правил и разбор, но и това ще стане в часовете до срещата. На въпрос как се чувства с екипа на родината си в страната, която му е дала път към големия футбол, Божинов отвърна:
"Наистина е така, тук започнах професионалната си кариера. Но не бих казал, че някакво по-специално чувство нахлува в мен. Надявам се все пак накрая на мача да бъда щастлив, Господ да бъде с нас и да спечелим".