- Господин Сираков, какви са ви очакванията за мача с Италия?
- Очакванията ми са за един тежък мач. Все пак да не забравяме, че на Италия и трябва също толкова победата, колкото и на нас, за да си осигурят със сигурност първото място в групата. Така че ако ви кажа, че отиваме и ще победим Италия на 100%, ще изглеждам смешен в собствените си очи. Ще направим всичко възможно разбира се, но ще ни трябва един Свети Емил като през 1993 година.
- Понеже се връщате назад във времето, вероятно се надявате съдбата да ни върне това, което ни взе през 1994 година, защото мачът сега е почти със същото значение, независимо от това, че не е полуфинал на Световно първенство?
- Да отидеш на играеш срещу Италия и да разчиташ да победиш в мач, който им трябва и на тях. Да разчиташ само на съдбата е трудно. Трябва да разчиташ и на собствените си сили.
- А смятате ли, че разполагаме с класни играчи, които да направят така, че да победим Италия?
- Имаме добри футболисти. Такива, които могат да решат всеки един мач. Разбира се, трябва да сме абсолютно безгрешни. Такива грешки, които допуснахме в средата на терена и защити срещу Черна гора, особено през първото полувреме, там ще бъдат наказани.
- От позицията на световни шампиони, италианците могат ли да подходят по-високомерно, може би и ние се надяваме на това.
- Надявам се да подходят изключително високомерно и да ни подценят. Обаче тежко се съмнявам, че може да се получи такова нещо.
- Оптимист ли сте за двубоя?
- Оптимист съм, че ще направим всичко възможно и ще играем по най-добрия начин. От там нататък – каквото сабя покаже.