Кристиано Роналдо помете като тайфун и Световно първенство, и икономически, политически и ежедневни теми от първите страници на италианските вестници с трансфера си в "Ювентус".

Както обобщи римският в. "Република": Светът гледа към Италия и към Торино.

Страната се тресе от Кристиано-мания, като дори изконни и вечни врагове на "Юве" от градове като Рим, Флоренция, Неапол и Милано, не крият възхищение от сделката и начина, по който "старата госпожа" стигна до суперзвездата.

"Италия трябва да се радва да види Роналдо тук", призна Франческо Тоти от Москва, където е по покана на ФИФА. Легендата на "Рома" никога не е прикривал неприязън към "Юве".

"Роналдо? Серия А се изстрелва в Космоса!", коментира президентът на "Наполи" Аурелио ди Лаурентис, който от три сезона опитва да събори "Юве" от трона на шампион.

Маркетинговият ефект върху италианското първенство се очаква да е колосален.

А град Торино?

Онлайн магазинът на "Юве" прегря и зацикли, след като за една нощ поръчките за фланелките с №7 са рекордни и достигат размерите на обичайните ... за около 6 месеца.

"Добре дошъл, Кристиано", пише на португалски на първа страница торинският в. "Тутоспорт". Първите 19 страници (от общо 32) са посветени само на трансфера.

"ФИАТ Лукс", играе на думи "Кориере дело спорт", като публикува и снимка на Роналдо с президента на "Юве" и собственик на автомобилната компания Андреа Аниели.

Босът лично отиде в Гърция, за да довърши трансфера по време на ваканцията на португалската суперзвезда.

ФИАТ ще финансира сделката, както го прави с клуба от десетилетия. В Лисабон дори измислиха шега по темата, като в. "А Бола" написа, че Роналдо е по-бърз от всеки автомобил на италианския концерн...

Кристиано ще печели по 30 милиона евро на сезона, а договорът му е за 4 години. Клауза му отрежда още 20 милиона евро като бонус, ако през тези сезони "Юве" спечели Шампионската лига.

Асът ще взима по 1 евро на секунда в Торино, което го прави най-скъпоплатеният футболист на планетата.

Стойността на трансфера е 112 милиона евро за "Реал", от които "Манчестър Юнайтед" очаква да получи пет процента - такава е договорката по контракта за продажбата на Роналдо в Мадрид през 2009 г.

Гледай футболните дербита от италианската Серия А само по спортните канали на А1.