Елитният български съдия Станислав Ставров е изваден от нарядите поне до края на сезона.

Реферът ръководи мача от Втора лига между Монтана и Добруджа в събота, завършил 2:1 за гостите. Оплакванията дойдоха от загубилия тим, който претендираше за неотсъдени дузпи и спорни решения на арбитъра.

Ставров, макар и само на 36 години, е един от най-опитните ни съдии. Свири в Първа дивизия от 10 сезона, но неведнъж е бил наказван след грешки в мачовете. Разбира се, това е валидно за практически всеки от водещите ни рефери.

Този път обаче санкцията обещава да е по-сериозна, тъй като до края на сезона има много мачове (10 кръга само в първата шестица на Първа лига).

"Няма да коментирам тази информация. Ще разберете, когато трябва. Има взето решение, но ще го разберете, когато трябва", каза по темата съдийският шеф Йордан Сталев пред "Дарик".

По неофициални информации, може да има предложение до Изпълкома от Съдийската комисия, Ставров да бъде изваден от футбола и след лятото.

През този сезон въпросният арбитър свири домакинството на ЦСКА срещу Ботев (Вр) преди 2 седмици (2:1), както и есенното гостуване на Левски в Русе срещу Дунав (също 2:1 за гранда).