Съдийската комисия при БФС свиква извънредно заседание в четвъртък от 12 часа, като за повод е обявено официално "представянето на съдиите в 8-ми кръг на Първа професионална лига и 9-и във втора".

През уикенда не един и два скандала белязаха родните мачове, както всъщност вече е традиция от години.

Двата най-ярки случая са със срещите Берое - Локомотив (Пд), спечелена от гостите с 3:1, и Етър - ЦСКА (2:2).

След двубоя в Стара Загора, треньорът на домакините Димитър Димитров-Херо, много афектиран, заяви:

"Второто полувреме беше ужасна история... Съдийството беше безобразно. Нямаше нарушение при втория гол, накрая и тази дузпа... Ако не е имало дузпа и за нас, да не я дава, но тази промяна през второто полувреме...

За какво беше червеният картон на Иван Минчев? Уби ни през второто полувреме... Такива компенсации и безобразие, не го приемам!"

Колегата му Бруно Акрапович също очевидно не бе доволен от арбитрите, но като победител явно преглътна това. Ограничи се с думите:

"Ако някой може да има претенции, това сме ние... Това само мога да кажа."

След края на мача във Велико Търново, обикновено сдържаният треньор на ЦСКА Стамен Белчев нахлу на терена и влезе в пререкание с рефера Владимир Вълков, а играчите и хора от ръководството се оплакаха от съдийството.

В мача имаше куп спорни моменти - дадена и неотсъдени ситуации за дузпи, подминат втори жълт картон, попадения от спорни ситуации за засада...

Преди седмица пък Левски пусна декларация срещу тенденциите в съдийството, като се оплака от ощетяване.