Повечето професионални футболисти са тренирали неуморно от ранна детска възраст, за да стигнат нивото си. Но нищо не пречи на всеки от вас да подобри уменията си и на по-късен етап. Ключът към това е страстта към играта, която е достъпна за всеки. Така че, ако я обичате и активно играете футбол, няма как да не ставате все по-добри. Advertisement

Вероятно сте го чували много пъти, но най-добрият начин да се усъвършенстваш във всичко е практика, практика и още практика. За да подобрите уменията си, трябва да тренирате редовно. Това не означава непременно да се присъедините към футболен клуб като професионалист. Може просто да практикувате техниката си сами на терена или да се събирате да играете често с приятели.

Ако искате да се представяте добре, не е маловажно да обърнете внимание на екипа и топката, с които играете. Днес ще ви представим футболни артикули, с които ще се чувствате още по-уверени в играта:

Обувки за футбол Puma One 20.4 HG

market.dir.bg

Купи Едно от най-важните условия да се чувствате, а и да показвате най-доброто от себе си на терена, е да играете с удобни обувки.

В Market.dir.bg можете да намерите такива, изработени от висококачествени еко материали и на половин цена, с които ще се чувствате комфортно докато се движите по време на играта.

Футболни кори Pumа SG Pro Training

market.dir.bg

Купи Футболните кори са препоръчителни за хората, които играят футбол редовно и в сериозни мачове. И са задължителни за професионалните футболисти. Всеки играч е задължен да носи протекторите преди да стъпи на терена, тъй като те защитават костта, която е разположена точно под кожата и не е защитена от околните мускули. Нараняванията на пищяла са болезнени, а наличието на предпазните кори ще ги ограничи.

Бутонки Puma Future 4.4 HGe

market.dir.bg

Купи Ако ще играете на терен с естествена трева, трябва да използвате специални обувки за тази настилка. Те обикновено имат десет или повече дълги шипове, които са разпределени равномерно по подметката на обувката. Те осигуряват достатъчно сцепление за нормални условия на игра.

Бутонки Pumа One 5.4 HG

market.dir.bg

Купи Шиповете могат да бъдат или конични или с форма на острие. Коничните шипове са заоблени в долната част. Те позволяват на играча да има гъвкавост при движение. Шиповете във формата на остриета стават по-тънки в долната част на обувката. Те са проектирани да се впиват в терена и да дават на играча по-добро сцепление. Те обаче не предлагат толкова много гъвкавост, колкото коничните шипове, защото е по-трудно да ги отделите от земята при обръщане или тичане.

Футболни обувки Future 19,4 HG

market.dir.bg

Купи Обувките за твърда настилка са най-сигурният вариант, ако не знаете на какъв тип терен ще играете. Те се считат за подходящи за различни видове настилка и осигуряват сцепление, за да помогнат на играча да балансира върху твърдата повърхност.

Футболни обувки Puma One 19.4 HG

market.dir.bg

Купи Ако сте нападател, основната ви грижа на терена е да вкарвате голове. Ще ви трябва обувка с чиста "ударна зона" - предната част, над пръстите, с която се нанася шут. Така ще можете да имате по-добър контрол върху топката при удара. Заложете на по-леки обувки, с които ще можете да извършвате всякакви движения.

Футболна топка Select Brilliant Super Tb

market.dir.bg

Купи Футболната топка също е изключително важна, най-малкото, защото без нея игра просто няма. Но качествената топка е нещо съвсем различно и променя напълно мача. За игра на трева и пясък ще ви трябва удобна, по-лека топка. Изборът тук е сериозен. Например тази от серията Select, с която тренират и играят немалко отбори в Бундеслигата на Германия. Също така е важно да изберете качествена топка, която не променя формата си и има добро отскачане, докато играете.

Футболна топка Nike Pitch Team Ball

market.dir.bg

Купи Панелите на топката могат да имат различни шевове (ръчни шевове, машинни шевове, термоподвързване), които също помагат на топката да запази своята кръгла форма и устойчивост. Този модел е изключително популярен, а в професионалния футбол го използват в Мейджър лигата на САЩ и като тренировъчна топка в английския футбол.

Футболна топка Wilson Pentagon Soccer Ball

market.dir.bg

Купи Ако редовно играете футбол, имате нужда от издръжлива топка, която ще остане добре напомпана и ще осигури допълнителен комфорт при игра. Този модел е бюджетен, но въпреки това ще ви свърши чудесна работа.

Футболна топка Nike CSF Flight Ball CU8023-100

Market.dir.bg
 

Купи Ако просто сте любител на футбола и симпатизирате на английски отбор, може да си подарите нещо с колекционерска стойност, като например топката от Висшата лига. Това е тя, а вие спокойно можете да я занесете на игрището и да я пуснете в игра на неделния мач с приятели. Топката е от най-висок клас, избрана за номер едно за 2022-ра. Направете си един наистина специален подарък - и заради тръпката, но и заради нейната функционалност. 

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.

Снимка: market.dir.bg