Такава драма може да продуцира само футболът. Евентуално - и Холивуд, но второто не е съвсем сигурно. Начинът, по който бе определен тази вечер шампионът на Белгия, със сигурност няма да бъде забравен скоро.

Последният кръг от сезона стартира с три отбора, които имаха шанс за титлата. И всеки един от тях я "държеше" в ръцете си, при това в рамките на последните 6-7 минути от сезона!

Класирането преди мачовете гласеше:

1. Антверп 46 т.

2. Унион Сен Жилоа 46 т.

3. Генк 45 т.

Четвърти бе Брюж с 33 точки, без никакъв шанс за титлата, гостуващ на втория Унион Сен Жилоа. Третият Генк приемаше лидера Антверп.

Двата мача вървяха по едно и също време, като се очакваше по-леката задача да има Унион, който все пак се изправяше срещу тим, неиграещ за златото.

В последните секунди на първото полувреме Генк проведе срещу Антверп с гол на Еманюел Арокодаре. И така на почивката на двете срещи този тим "бе шампион" с 48 т. в живото класиране.

Но секунди след старта на вторите полувремена Унион поведе срещу Брюж с попадение на Симон Адингра, което промени всичко. Титлата вече бе в ръцете на Сен Жилоа - малкото квартално отборче от Брюксел поведе с точка пред Генк в класирането в реално време.

В 58-ата минута Анверп изравни за 1:1 с гол на Гирано Керк, с което вече бе на гол от титлата.

В 75-ата минута обаче Бриан Хейнен вкара за Генк и така този тим събираше с точка по-малко от Унион, надявайки се Брюж, който нямаше особени причини да се напъва, някак да изравни в другия мач.

В 89-ата минута "чудото" стана - Шион Хома изравни. Стадиончето на Сен Жилоа притихна, а това в Генк изригна мощно - титлата бе на секунди!

В третата минута на добавеното време Брюж удари отново - 1:2, напълно подтискайки хорицата на трибуните в Брюксел, плачещи за изпусната титла. Секунди по-късно Тоби Алдервайрелд от Антверп, легендарна фигура в белгийския футбол и защитник, прати снаряд от 20 метра под гредата - 2:2!

И изведнъж титлата, която 6 минути по-рано бе в ръцете на Сен Жилоа, после в Генк, отиде за "червените" от Антверпен!

Останаха 120 секунди да се издържи натиска на домакините, а Брюж даже вкара трети гол в другия мач и празненствата започнаха в Антверп.

За първи път от 1957 г. този тим е шампион. По терена и по трибуните в Генк и Брюксел имаше море от сълзи - домакините и на двата двубоя бяха шампиони за по няколко минути...

Но накрая шутът на Тоби похити титлата в посока Антверпен. Изключителна драма.