Славиша Стоянович от днес е треньор на "Левски" и въпросът, който всички си задават е: Какво ще постигне с клуба, който изглежда в най-лошия си период в цялата история?

Фактите го говорят - "сините" нямат трофей от 9 години, загубиха три финала за Купата на България впоследните 5 г. и отпадат традиционно още преди края на отпускарския сезон от евротурнирите.

"Левски" е извършил 28 треньорски смени за 18 години през новия век. На поста се извъртяха 19 имена, Славиша Стоянович е №20. В тази сметка има и временни наставници, поне с по 1 мач като треньори.

Клубът влезе в XXI в. със сръбски треньор, след което още трима водиха тима. Интересна е ретроспекцията за техните успехи, ако прибавим новия наставник към Югославската школа, въпреки че е роден в Словения.

Люпко Петрович води в три различни периода "Левски" и стана шампион за 2001 г., въпреки че не записа пълния сезон начело (от октомври 2000 г.). Последният му престой завърши със скандал, напускане в деня на мач срещу "Берое" и обвинения към клуба, че не се работи професионално.

Славолюб Муслин е другият сърбин, стигнал до титла със "сините", но само с 2 месеца работа - от март до май 2002 г. Уволниха го след една загуба от "Славия" на "Герена" точно година след идването му - през март 2003-а.

Ратко Достанич изкара само 15 мача през есента на 2009-а, когато "сините" бяха действащ шампион. Спечели едва 4 и си замина.

Преди 5 г. Славиша Йоканович и до 15 не стигна, тръгна си след 12 двубоя като треньор, със скандали, а след него Ивайло Петев бе съблечен и клубната легенда Наско Сираков хвърли оставка, заканвайки се "кракът му да не стъпи на "Герена".

Днес Йоканович е мениджър на "Фулъм" и ще го гледаме в събота и неделя на стадиони като "Олд Трафорд" и "Анфийлд", след като класира отбора във Висшата лига.

Статистиките:

Люпко Петрович - 74 мача, 68.92 % победи.

Славолюб Муслин - 47 мача, 68.07 % победи.

Ратко Достанич - 15 мача, 26 % победи.

Славиша Йоканович - 12 мача, 50 % победи.