В Германия отново се появиха съмнения около възрастта на нападателя на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко, който официално се води за 18-годишен.

В германските медии се усъмниха, че младият талант на "жълто-черните" е по-възрастен, отколкото се представя. Оттам цитират информация на австрийския вестник Laola1, който твърди, че още през лятото на миналата година осиновителят на Мукоко е изпратил до журналист акт на раждане, според който футболистът е всъщност на 22 години, но документът е бил спрян от публикуване по юридически път.

Новината идва дни след разкритието, че повечето от играчите на Камерун в юношеския тим на страната до 17 години всъщност са отвъд тази възрастова граница. Именно там е роден нападателят, който се мести в Германия през 2014-а и става част от младежкия национален отбор на страната.

Не за първи път има подозрения за това, че Мукоко е фалшифицирал своята възраст. Още през 2017-а имаше обвинения по този въпрос, но тогава Германската федерация потвърди, че датата на раждане на играча е 20 ноември 2004 г.

Този път обаче не е изключено Мукоко да бъде подложен на тест на костта на китката, за да бъде разкрита истинската му възраст. Така, както изловиха почти 70 процента от камерунските младежки национали във фалшификации.