Един от кандидатите за президентския пост на Българския футболен съюз, Георги Градев, обяви, че двама от съперниците му имат договорка помежду си. Става дума за Михаил Касабов и Георги Иванов - Гонзо, които досега бяха част от ръководството на централата, но пък в момента се съревновават за президентския пост.

Освен това Градев алармира, че в конкретни райони на страната са раздавани подкупи - срещу 5000 лева да се гласува именно за Гонзо.

"Има голям натиск в момента да се гласува за статуквото. Това са двамата души, които са се обединили днес заедно - Георги Иванов и Михаил Касабов. Между тях има уговорка Михаил Касабов да стане вицепрезидент. Отдавна чувахме, че между тях се разиграва театър и днес вероятно ще се потвърди. Промяната, от една страна, сме аз, Димитър Бербатов, Георги Захариев - това сме хората, които може да донесем някаква промяна. Надявам се някой от нас да спечели", каза той.

"Говори се за суми от 5000 лева, които са раздавани в районите на Бургас и Свиленград, за да се гласува за Георги Иванов. Видях и чух много неща. Вярвам, че това е само привидно. Имахме същата ситуация и през октомври 2021 година. И тогава вярваха, че са победители, но видяхте, че хората упражняват свободата на вот, независимо какво им се причинява", добави още Градев и сподели очакването си, че всичко ще се реши на балотаж.

И бе категоричен, че опциите за развитие и промяна са той, Бербатови Захариев. Ако ли пък не - и в следващите четири години ще се говори за дела и разправии, както сам подчерта.