Кирил Десподов отбеляза единственото попадение за България при 1:0 срещу Танзания в Баку, като националите ни се поздравиха с първа победа от година и половина насам. Капитанът на страната ни заяви, че е бил наясно с това, че африканците са добър отбор и очаква оттук насетне нещата да стават по-добре.

"Определено бе по-трудна от очакваното тази победа. Старахме се всички, не успяхме да създадем повече ситуации за гол през второто полувреме. Успях да си говоря с моя съотборник в ПАОК Али Самата, той ми каза, че са добър отбор и могат да играят футбол. Старахме се. Добра победа за нас. Самочувствието идва с победите. Нашето е смачкано отдавна. С победи, позитивно мислене и добри резултати ще се върне самочувствието в отбора. С момчетата се познаваме, работим всеки ден да се стиковаме. Мисля, че нещата ще стават все по-добре", коментира футболист №1 на България.

Полузащитникът на Лудогорец Ивайло Чочев изрази мнение, че може би българската победа е трябвало да бъде по-убедителна.

"Няма отбор, който да не ни затрудни. Виждаме, че вече никъде няма леки мачове. Може би трябваше да спечелим по-убедително, но да се надяваме, че ще вкарваме повече с всеки следващ мач. Те играха по-затворено, изчакваха ни в тяхната половина. Имахме 3-4 положения с глава, но техният вратар ги спаси. Треньорът ще ни покаже грешките и какво трябва да подобрим, да се надяваме, че можем дa спечелим и с Азербайджан", каза бившият играч на Палермо и Пескара.

Виктор Попов от Черно море пък смята, че е нормално да има грешки, защото отборът е млад и тепърва се обиграва.

"Все още сме млад отбор и се обиграваме и сплотяваме тепърва с новия треньор. Нормално е да допускаме грешки, повечето са чисто технически, така че мисля, че те се изчистват лесно и ще се наредят нещата. Всяка едно победа вдига самочувствието. Победата е положителното в този мач. Важно е, че издържахме чисто тактически и успяхме", заяви защитникът.