Мениджърът на Арсенал Унай Емери ще води сериозен разговор с капитана на отбора Гранит Джака след поведението на швейцареца в мача срещу Кристъл Палас (2:2).

Джака бе сменен през второто полувреме и бе освиркан от публиката, а реакцията му при излизането от терена бяха думите "ши**йте се" , придружени с жест.

След мача Емери отказа да потвърди дали Джака ще остане капитан на отбора, след като самият той го направи такъв в началото на сезона.

"Това не е моментът да говоря за това, защото искам първо да разговарям с него и останалите. Трябва да останем спокойни, но реакцията му наистина не бе правилна", заяви испанският наставник.

Джака е недолюбван от голяма част от феновете на Арсенал заради множеството си грешки в мачовете.

Легендата на "артилеристите" Иън Райт разкритикува действията на Джака.

"Не ми харесва, че играчи биват освирквани. Но това е капитанът. Те го наблюдават от четири години и той е имал някои добри представяния, но не може да се отнася така с феновете. Трябва да се извини. Това не е поведение на капитан", заяви бившият нападател.

Това не е първият скандал, в който той се замесва. По време на Световното първенство в Русия, швейцарският национал показа албанския двуглав орел след гола си срещу Сърбия, за да дразни феновете на съперника.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/117777-66441-42/0331/bg