Серхио Бускетс, който бе капитан на Испания на Мондиал 2022, обяви оттеглянето си от националния отбор на страната. 34-годишният халф на Барселона прекара над 10 години като част от селекцията, дебютирайки през 2009 и оттегляйки се сега.

Равносметката му изглежда така - 143 мача, в които е вкарал два гола, но по-същественото несъмнено са световната титла от 2010, както и европейската от 2012.

"Искам да съобщя, че след почти 15 години и 143 мача, дойде време да се сбогувам с националния отбор.

Бих искал да благодаря на всички хора, които ме съпътстваха по този дълъг път. От Висенте дел Боске, който ми даде възможност да започна, до Луис Енрике, който ме накара да се наслаждавам до последната секунда. Благодаря също така на Хулен Лопетеги, Фернандо Йеро и Роберт Морено за доверието, както и на целия им екип.

И, разбира се, на всеки един от моите съотборници, с които се борих, за да се опитаме да отведем отбора там, където заслужаваше, с повече или по-малко успех, но винаги давайки всичко от себе си и с най-голяма гордост", написа Бускетс.

Халфът изрази благодарността си и към всички останали хора, с които е работил, минавайки през физиотерапевти, лекари, делегати, готвачи, преса, охранители и шофьори.

Бускетс подчерта, че за него е било чест да представлява страната си, да бъде на върха и да играе толкова мачове, кои с по-голям, а други с по-малък успех, но винаги давайки всичко от себе си.

Испанците отпаднаха от Мароко в осминафиналите на световното първенство в Катар.