Алваро Мората намекна, че Евро 2024 ще е последният турнир, в който носи екипа на Испания.

Капитанът изненадващо анонсира това в интервю за "Ел Мундо", като призна:

"Става все по-трудно да се мотивирам заради нещата извън лагера на отбора. Тук, вътре в лагера, всичко е на ниво и сме отлична група. Но отношението към мен в Испания продължава да е озадачаващо".

Днес нападателят ще е титуляр срещу Франция на полуфинала, като отново ще носи и лентата. Така е на цялото европейско първенство. Но очевидно не е в идеално състояние психически, както личи от думите му в интервюто.

Преди три години, по време на Евро 2021, Мората разкри, че е получавал смъртни заплахи и такива към семейството му. Случвало се е след някои от мачовете, в които пропусна положения за гол, както и след края на турнира, в който испанците играха полуфинал и отпаднаха с дузпи от Италия.

"Явно в Испания ще се чувстват по-добре, когато мен ме няма в националния отбор - казва в откровеното интервю капитанът. - Съотборниците ми ме подкрепят и това е основното към момента. Но извън отбора подкрепа не чувствам."

Мората говори и за ситуацията в клубния му тим Атлетико, който не иска да се разделя с него, но офертата от Милан изглежда ще бъде приета по желание на играча.

"Да, предпочитам да играя извън страната - казва Алваро. - Не крия, че там се чувствам далеч по-спокоен и добре. Не ме разбирайте погрешно, бих дал живота си, за да печеля титли с Атлетико. Но понякога ти идва в повече и знаеш, че жертвите, които правиш, просто не си струват.

Зад граница се чувствам по-добре, защото получавам уважение навсякъде, където съм играл.

В Испания не ме уважават. Там не уважават вече никого в наши дни..."