Английският национал Джордан Хендерсън отново се изказа остро срещу българския национален отбор и публика след победата на Англия с 6:0 на "Васил Левски".

Капитанът на Ливърпул сподели, че със съотборниците му са искали отборът на България да страда през второто полувреме заради расистките прояви.

"Не бях щастлив със ситуацията. Не е хубаво да участваш в такова нещо и не трябва да се случва през 2019-а - много е разочароващо. Но смятам, че като отбор се справихме добре със ситуацията. Отбелязахме расизма преди да дойдем тук в случай, че се състои и ето че се случи.

Говорихме си и решението бе да продължим, защото в противен случай те щяха да победят. Така гледахме на нещата на почивката и това съобщение искахме да изпратим. Искахме да излезем на терена и да ги накараме да страдат. Постигнахме го.

Да чуя диктора на стадиона да говори за расизъм и всички да освиркват бе странно за мен. Сигурен съм, че нещо ще се направи. Беше отвратително и такива неща не трябва да се случват", заяви Хендерсън.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/42694-66441-44/0331/bg