Нов скандал зрее по казуса с трагично загиналия нападател Емилиано Сала, твърдят британските медии. Кардиф Сити, който купи играча от Нант, но така и не го видя в нито една тренировка или мач, ще откаже да плати трансферната сума за него.

Уелският клуб изчаква окончателният доклад и експертиза за състоянието на самолета, с който Сала пътува над Ламанша, когато бързаше да се появи за първото си занимание с новия клуб.

Именно това бе фаталният полет, в който загина футболистът. Първите заключения са, че машината не е имала необходимата подготовка за прехода, а пилотът Дейвид Ибътсън не е притежавал лиценз да качи в него пасажер.

Ако това се докаже, застрахователната компания, с която работи Кардиф, ще откаже да изплати сумата по полицата на играча. Всеки трансфериран между клубове играч има такава. Тя се очаква да покрие пълната трансферна цена на Сала, около 17 милиона евро.

Ако обаче застрахователите наистина откажат да плащат, позовавайки се на липсата на лиценз на пилота и самолета, Кардиф също няма да преведе пари на Нант.

Скандалът зрее от деня на погребението на аржентинеца в родината му (13 февруари), когато френският клуб прати известие с официално искане за превод на първия транш от парите. Нант заплаши да заведе и дело във ФИФА, ако не получи сумата.

"Иска ми се всичко да бъде изгладено деликатно и поверително, и да не се стига до публични скандали, истории в медиите и неща, които ще очернят паметта на момчето", призова на пресконференцията си преди днешния мач срещу Евертън във Висшата лига мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък. Той бе един от двамата представители на клуба на погребението на Сала в Аржентина.